Rolul ferestrelor si usilor din geam termopan


Este demonstrat de catre specialisti ca intr-o cladire, caldura se pierde astfel:
 • 25% prin acoperis;
 • 25% prin pereti;
 • peste 40% prin ferestre;

Ce inseamna Low E?

Pentru un geam geam termopan, Low E inseamna "emisivitate joasa". Acest lucru inseamna ca geamurile termopane cu emisivitate redusa transfera mai putina caldura prin radiatie, deci izoleaza mai bine termic.
Emisivitatea normala "En" a sticlei este de 0,89. Anumite tipuri de sticla, pot fi acoperite cu o depunere numita LOW E "de joasa emisivitate", aducand emisivitatea sticlei in jurul
valorii de 0,1.

Schimburile termice la geamuri termopan

Geamul termopan separa in general doua medii aflate la temperaturi diferite. Are loc deci,un transfer de caldura de la mediul cald la cel rece.
Geamul termopan are in acelasi timp particularitatea de a fi transparent la radiatia solara care genereaza caldura.

Ferestre si geamuri termopan Alba Iulia

Avantaje

 • pastreaza caldura din casa pe timpul iernii. Geamurile termopan produse de Dedaplast Alba Iulia asigura protectie termica pe timpul sezonului rece astfel scad facturile la intretinere.
 • pastreaza racoarea pe timpul verii. Ferestrele cu geam termopan produse de Dedaplast Alba Iulia va asigura un confort termic bun si la termperaturi de peste 30 de grade Celsius.
 • asigura linistea in casa - mai ales pentru locuitorii oraselor mari, în care poluarea fonica (zgomotul) reprezinta o problema. Ferestrele si usile cu geam termopan produse de Dedaplast Alba Iulia izoleaza foarte bine acustic. Diferenta acustica a unui geam termopan fata de un geam obisnuit din lemn se simte clar in momentul in care inchideti sau deschideti fereastra.
 • pot fi deschise în mai multe moduri. Dedaplast Alba Iulia produce ferestre si usi cu geam termopan care pot fi deschise orizontal sau vertical, folosind acelasi dispozitiv
 • pot fi lasate intredeschise-basculant: cu un spatiu de aproximativ 15 cm. Ferestrele si usile de balcon cu geam termopan produse de Dedaplast Alba Iulia permit o aerisire permanenta pe mai multe nivele de deschidere, variind doar pozitia dispozitivului de deschidere.
 • ocupa mai putin spatiu decat ferestrele clasice fara termopan. Dedaplast Alba Iulia produce geamuri termopan cu un singur rind de panouri (dar evident cu 2 geamuri intre care se afla un gaz inert), iar adincimea lor nu depaseste 10 cm. Spre diferenta de aceste geamuri termopan, ferestrele care nu sunt cu geam termopan pot ocupa, la casele mai vechi, si adincimi de 30 cm.
 • aspect estetic deosebit. Dedaplast Alba Iulia produce ferestre si usi din geam termopan de diverse culori.
 • gama larga de modele de geam termopan. Paleta de geamuri termopan produse de Dedaplast Alba Iulia este foarte larga - de la sticla transparenta clasic la sticla semitransparenta cu diverse grade de opacitate, sticla cu modele, colorata in masa, reflexiva,sablata,LOW-E, curbata, decorativa, antiefractie, securizata (rezistenta la soc),antiglont, cu rezistenta antifoc sporita.
Pentru mai multe informatii despre optiunile pe care le aveti pentru ferestrele si usile din geam termopan,va rugam sa ne contactati

Ce este geamul termopan?

Geamul termopan este un ansamblu etans (sigilat) perfect format din
 • doua foi de sticla asezate la o distanta masurabila in milimetri, separate de un cadru din bagheta-distantier de aluminiu, etanseizate,formand o unitate monobloc ce reduce transmisia termica si fonica a ferestrei termopan.
 • intre care exista un mediu gazos (argon,kripton-gaze dense,vascoase,putin conductive ).
Grosimea foii de sticla este variabila, ca si distanta dintre ele, eficacitatea ferestrei din geam termopan crescand direct proportional cu grosimea si distanta dintre foi.