Recomandarile specialistilor


Specialistii considera ca pierderile de caldura prin ferestrele obisnuite reprezinta cel putin 30% din energia termica folosita pentru incalzirea unei locuinte. Diminuarea acestora este posibila prin utilizarea tamplariei de aluminiu, PVC, sau lemn stratificat cu geam termoizolant, prevazute cu doua sau trei garnituri de etansare.

Aparitia unui numar mare de producatori de ferestre si usi din aluminiu a avut ca rezultat diversificarea ofertei, insa, de multe ori, beneficiarul este dezorientat si alege cu greu furnizorul sau produsele adecvate.

O singura companie poate realiza aceeasi ferestra in peste 120 de variante (combinatii de profile pentru toc si canat), la care se adauga mai multe tipuri de geam termopan, cu tot atatea preturi diferite. De regula, clientul doreste intotdeauna cel mai bun produs, insa la cel mai mic pret. Deoarece acest lucru nu este posibil, beneficiarul trebuie sa identifice anumite criterii optime de utilitate, fiabilitate, aspect si pret, raportate la o investitie pe termen lung (durata de exploatare a tamplariei de aluminiu fiind de citeva zeci de ani).

Inainte de a efectua achizitia, clientul trebuie sa aiba in vedere urmatoarele:

  •  Selectia producatorilor - de la ce firma se solicita oferta?
  •  Varianta constructiva optima - ce serie de profile de aluminiu si ce tip de geam termopan se aleg?
  •  Fundamentarea deciziei - cum se compara ofertele si cum se face alegerea celei mai potrivite?