Considerente generale despre termopane

Termopanele sunt foarte utile locuintei, deoarece ele izoleaza fonic si termic locuinta asta insemnand mai putin zgomot pentru dumneavoastra si mai multa caldura pe timpul iernii. Termopanele sunt de fapt doua geamuri de sticla ansamblate etans, intre care se introduce aer uscat sau anumite gaze rare precum argon sau kripton. Tipurile de geam existente pe piata in momentul de fata sunt foarte variate, diferentiindu-se pe baza criteriului estetic si pe cel al calitatii.

Principalele tipuri de geam utilizate in domeniul tamplariei termoizolante sunt:

  • Geam termopan ornamental- ofera personalitate locuintei prin multitudinea de variante. Cele mai utilizate sunt geamul crizet si geamul mat;
  • Geam termopan clar- asigura o transmisie luminoasa foarte ridicata;
  • Geam termopan fumuriu - are rol de diminuare a luminozitatii si protectie impotriva razelor UV;
  • Geam termopan antiefractie- prezinta un plus de siguranta, in urma unui soc se fisureaza dar nu se sparge;
  • Geam termopan reflexiv- determina luminozitatea, gradul de reflexie si proprietatile de control solar ale geamului (diminueaza efectul de sera), precum si culoarea;
  • Geam termopan clar LowE- este un geam clar ce impiedica patrunderea radiatiilor de unda mare (caldura) prin joasa emisivitate.
La randul sau si tamplaria este de mai multe tipuri: aluminiu, pvc, lemn stratificat. Aceasta poate veni la comanda pe mai multe culori dar asta inseamna si un pret mai ridicat, in unele cazuri alegerea unei alte culori in afara de alb poate sa va coste pna la 30% in plus din pretul unei rame de culoare alba. Cele mai recomandate si mai cautate sunt termopanele din pvc deoarece ofera un raport bun calitate pret. In privinta termopanelor oamenii au atat pareri pro cat si pareri contra. Cei care sunt pentru termopane ridica argumentul economisirii caldurii si factura mai mica la intretinere iar cei care sunt contra evoca motivul pierderii caldurii prin aerisire excesiva deoarece izolatia impiedica si cea mai mica ventilatie naturala.

Va recomandam ca inainte sa le achizitionati sa va interesati temeinic si sa alegeti materialele care se potrivesc cel mai bine locuintei pe care o detineti.